LYHYTKURSSIT 2019-2020

Minun matkani 3 op

terapeuttista kirjoittamista omista elämänvaiheista

lauantaisin 18.1.,15.2. ja 7.3. klo 10-16.  

Vantaa  18.1.,15.2. ja 7.3. klo 10-16.

Minun matkani on kurssi kaikille kirjoittamisesta kiinnostuneille, jotka haluavat syventää omaa itsetuntemustaan ja ymmärrystään omasta elämänpolustaan kirjoittamalla. Erityistä kirjoitustaitoa et kuitenkaan tarvitse, tällä kurssilla eivät oikeinkirjoitussäännöt ole pääosassa!

Kokoonnumme syksyn aikana Vantaalla kolmena lauantaina. Tapaamisten välillä kurssilaiset saavat tuottaa omaa tekstiä, josta saavat sitten ohjaajalta palautetta. Palautteen tarkoituksena on ohjata prosessin kulkua, ei niinkään kirjoitusasua.

Kirjoitusvälineeksi voi valita niin kynän kuin tietokoneenkin. Lopulliset tuotokset on kuitenkin hyvä saattaa sähköiseen muotoon palautteen antamiseksi.  Viestinnän vuoksi olisi hienoa, jos käytössäsi olisi sähköposti.Kurssin sisältö

Kirjoita alaotsikko tähän

Kurssi-illat alkavat kello 17 ja päättyvät kello 20.30. Illan aikana pidämme kahvitauon (kahvia ja teetä on saatavilla omakustannushintaan, muuten omin eväin). Päätämme ohjelman aina yhteiseen hartaushetkeen ja rukoukseen.

5.9. Kurssin aloitus; tutustumista ja lyhyt johdanto kirjallisuusterapiaan ja terapeuttiseen kirjoittamiseen

19.9. Lapsuuden aika kultainen; rakennamme sukupuun ja pohdimme lapsuuden perhettä ja lapsuuden ihmissuhteita

3.10. Menneisyys voimavarana; mitä jos lapsuuden aika ei ollutkaan kultainen? Entäs jos nuoruuden unelmat jäivät toteutumatta ja aikuisuuskin paljastui ankeaksi? 

17.10. Huippukohtia ja laaksonpohjia; rakennamme oman elämänkaaren ja poimimme sieltä tärkeitä tapahtumia

31.10. Tänään auttaa Herra; mistä voin olla kiitollinen tänään? Tämän hetken voimavarat ja verkostot.

14.11. Katse eteenpäin; mistä unelmoin? Mitä haluaisin vielä tehdä ja kokea? Palaute ja kurssin päätös.

Ohjaajan terveiset

Kirjoita alaotsikko tähän

Sirpa Laurila

- pohjakoulutus kasvatustieteen maisteri, luokanopettaja

- toimittaja, toimitussihteeri, taittaja

- ratkaisukeskeinen kristillinen terapeutti -opiskelija

- kirjoittamisen opiskelija Jyväskylän yliopistossa


Hei vaan!

Olen Laurilan Sirpa, noin viisikymppinen kirjoittaja Nastolasta Lahden kupeelta. Tässä iässä, pyöreiden vuosikymmenten pyörähtäessä matkamittariin, tulee halu katsoa sekä eteen että taakse. Ehkä sinäkin olet samanlaisessa vaiheessa elämässäsi? Välillä mietit ja muistelet, välillä katsot eteenpäin ja suunnittelet. Mielen täyttävät kuvat menneistä vuosista ja tunteet vaihtelevat kiitollisuuden, kivun ja haikeuden välillä.

Juuri silloin on hyvä aika tarttua kynään tai avata tietokone. Jos tuntuu siltä, että omasta elämästä kirjoittaminen tuntuu vaativalta ja haluat tehdä sen ryhmässä, tule mukaan. Luotettavassa ja mukavassa ilmapiirissä saat omaan prosessiisi juuri sitä tukea, jota tarvitset. Tällä kurssilla teemme matkamme turvallisesti Jumalan kämmenellä, kristillisten arvojen ohjaamana ja Raamatun tarjoaman lohdutuksen rohkaisemina.

Jos kiinnostuit, ota ihmeessä yhteyttä ja kysy lisää puh.0400-937743 tai sähköpostilla sklaurila(at)gmail.com.