Ratkaisukeskeinen kristillinen terapiakoulutus

Alkavat koulutukset

Uusi RKT-koulutus alkaa vuonna 2024 Tampereella Tampereen Baptistiseurakunnan tiloissa osoitteessa Kissanmaankatu 19.

Tietoa koulutuksesta


Koulutus on yhteiskristillinen ja perustuu klassiseen kristinuskoon. Koulutuksessa jokaisella opiskelijalla on oikeus oman kirkkokuntansa tai seurakuntansa mukaisiin opillisiin tai hengellisiin painotuksiin.

Koulutuksen kesto on 29 kk ja sisältää 80 op monimuoto-opiskelua. Lue lisää Koulutuksen sisältö.

Koulutukseen kuuluu kaksi kesäkurssia, jotka sijoittuvat välille perjantai-tiistai. Kesäkurssin opetussisältö on sama opiskelupaikasta riippumatta, joten kurssin voi suorittaa valinnan mukaan sillä koulutuspaikkakunnalla, mikä itselle sopii parhaiten.

Koulutus toteutetaan pääosin kaksikielisenä. Suomi on pääopetuskieli, mutta keskeiset luentomateriaalit jaetaan myös ruotsinkielisinä. Myös pienryhmätoiminta, etätehtävät ja lopputyö tehdään kunkin omalla äidinkielellä. Samoin asiakasharjoittelun ja omaterapian voi jokainen toteuttaa äidinkielellään. Tarvittaessa koulutusta pyritään tarjoamaan myös englanniksi.

Koulutukseen haku

Haku alkaviin koulutuksiin on käynnissä.

Toimita vapaamuioimita vapaamuotoinen hakemuksesi, johon on liitetty CV
,
osoitteella hakemukset(at)kristillinenterapiainstituutti.fi
Kirjoita otsikkoon kurssi ja paikkakunta

Lisätiedot: toiminnanjohtaja Katriina Bredberg 040 153 1250 tai koulutusjohtaja Mikko Takala 050 330 1905Koulutuksen tavoitteet

Koulutuksen tavoitteena on antaa opiskelijalle tiedot ja taidot toimia terapiatyössä ja kristillisen henkisen auttamistyön alueella. Se antaa myös valmiudet toimia ratkaisukeskeisenä terapeuttina tai sielunhoitoterapeuttina.

Tavoitteena on antaa myös riittävät valmiudet psykoterapian jatko-opintoihin. Koulutus pitää sisällään Psykoterapeuttiset valmiudet -opintokokonaisuuden (30 op), joka on suunniteltu ja toteutettu valtakunnallisen psykoterapeuttikoulutuskonsortion suosituksen mukaisesti niin, että se soveltuu lisäopinnoiksi sosiaali- ja terveysalan tai muun soveltuvan alan ammattihenkilöille psykoterapiakoulutuksen hakukelpoisuuden saavuttamiseksi (VNA 1120/2012 § 2a).

Kristillisen terapian ja sielunhoitoterapian sekä sielunhoidon korkea laatu on meille tärkeää ja siihen tähtäämme kaikessa toiminnassamme. Pyrimme myös jatkuvasti kehittämään kristillistä terapiaa ja sielunhoitoterapiaa sekä sielunhoitoa. CHC ry:n hallitus nimittää jäsenet akkreditointi- ja laadunvalvontalautakuntaan

Kenelle koulutus on tarkoitettu

Koulutuksen kohderyhmään kuuluvat:

  • sosiaali- ja terveydenhoitoala
  • kirkollinen ala
  • opetus- ja kasvatusala
  • seurakunnissa tai hengellisissä yhteisöissä toimivat työntekijät ja maallikot
  • henkilöt, jotka tarvitsevat täydennystä sielunhoitoterapian koulutukselle
  • ratkaisukeskeisestätyöskentelytavasta kiinnostuneet eri alojen henkilöt
  • jotka tarvitsevat psykoterapiakoulutusta edeltäviä lisäopintoja ennen psykoterapeuttikoulutukseen hakeutumista

Koulutuksesta saatua palautetta

"Sain koulutuksesta uuden alun sekä omaan elämääni että terapiatyöhöni. Sisäistin lähimmäisen uudella tavalla ja aloin ymmärtää paremmin, mistä terapiassa on kyse."

- Timo, ratkaisukeskeinen kristillinen terapeutti

"Koulutus antoi uudenlaisen näkökulman tarkastella elämää: vaikeuksista, kivuista ja kärsimyksestä voi tulla kompostoitua multaa oman elämän puutarhaan. Kaikella on aikansa, aikansa on varjolla ja levolla, mutta aika on myös kasvaa todellista valoa kohti ja kukoistaa!"

- Marika, teologi

"Olin jo kauan pohtinut ratkaisukeskeisyyden merkitystä sielunhoitoterapiassa. Kurssi antoi paljon työkaluja sekä tapaamisiin että itselle. Yhteyden kokeminen ja opetus antoi ihan uuden ilon työhön. Suosittelen!"

- Gun, ratkaisukeskeinen kristillinen terapeutti

Tervetuloa opiskelemaan Ratkaisukeskeistä kristillistä terapiaa!

Takaisin sivun alkuun                           Koulutuksen sisältö