Uudet alkavat koulutukset
Ratkaisukeskeinen kristillinen terapia 80 op. Infotilaisuus Kangasalla helluntaiseurakunnalla siirretty koronan takia 25.2.2021 klo 18 Tervetuloa osoite Myllystenpohjantie 8, 36200 Kangasala

Koulutuksen aloitus siirretty koronan takia
alkaa 5. - 6 .3.2021
Tampere
seuraavat


9.- 10.4.21

14. - 15.5.21

31.5 - 4.6.21 kesäkurssi
20. - 21.8.21
10.- 11.9.21
15. - 16.10.21
19. - 20.11.21

muutokset mahdollisia

Helsinki

Info 24.2.2021 klo 18.00

Helsingin ruotsinkielinen Babtistiseurakunta Erottaja 1

aloitus 19. - 20.3.2021
seuraavat

23. - 24.4.21

21. - 22.5.21

6. - 10.6.21 kesäkurssi
27. - 28. 8.21
17. - 18.9.21
22. - 23.10.21
26. - 27.11.21

Haku alkaviin koulutuksiin on nyt käynnissä.

Toimita vapaamuotoinen hakemuksesi, johon on liitetty CV,
osoitteella
opintosihteeri(at)kristillinenterapiainstituutti.fi
Lisätiedot:  Opintosihteeri 0400 245 368 tai Mikko Takala 050 354 2135

Koulutuksen tavoitteet

Koulutuksen tavoitteena on antaa opiskelijalle tiedot ja taidot toimia terapiatyössä ja kristillisen henkisen auttamistyön alueella. Se antaa myös valmiudet toimia ratkaisukeskeisenä terapeuttina tai sielunhoitoterapeuttina.

Koulutuksissamme on vahva ratkaisukeskeinen toimintamalli. Ratkaisukeskeisyys perustuu voimavaraistavaan ja positiiviseen tulevaisuuden näkökulmaan ihmisen elämässä ja sosiaalisissa suhteissa.

Tavoitteena on antaa myös riittävät valmiudet psykoterapian jatko-opintoihin. Koulutus pitää sisällään Psykoterapeuttiset valmiudet -opintokokonaisuuden (40 op.), joka on suunniteltu ja toteutettu valtakunnallisen psykoterapeuttikoulutuskonsortion suosituksen mukaisesti niin, että se soveltuu lisäopinnoiksi sosiaali- ja terveysalan tai muun soveltuvan alan ammatti-henkilöille psykoterapiakoulutuksen hakukelpoisuuden saavuttamiseksi (VNA 1120/2012 § 2a).

Koulutus verkostoituu eri oppilaitosten kanssa Suomessa ja ulkomailla, jolloin yhteistyökumppaneina ovat kansanopistot, yliopistot, ammattikorkeakoulut, sekä Raamattukoulut ja kurssikeskukset 

Keskeiset aihealueet

Koulutukseen sisältyvät seuraavat aihealueet:

Terapiatyön perusteet / Terapiatyö jälkikristillisessä yhteiskunnassa / Ratkaisukeskeinen terapiatyö ja -menetelmät eri ammateissa / Dialogisuus asiakastyössä / Kristillinen arvoperusta terapiatyössä / Sielunhoitoterapia / Psykoterapeuttiset valmiudet/ Mielenterveys ja sen ongelmakohdat / Seksuaalisuus, avioliitto ja perhe / Elämänkaari- ja sukupuutyöskentely / Riippuvuudet / Eri kulttuuritaustaisten kohtaaminen / Lopputyöseminaari


Kesäkurssit

Koulutukseen kuuluu kaksi kesäkurssia, jotka kestävät viisi työpäivää. Kesäkurssin voi suorittaa valinnan mukaan joko Suomessa tai Espanjassa, Torreviejassa. Kesäkurssin opetussisältö on sama opiskelupaikasta riippumatta. Espanjan kesäkurssin matkat ja majoituksen yms. opiskelija maksaa itse. 

Koulutus toteutetaan kaksikielisenä

Koulutus toteutetaan pääosin kaksikielisenä. Suomi on pääopetuskieli, mutta keskeiset luentomateriaalit jaetaan myös ruotsinkielisinä. Myös pienryhmätoiminta, etätehtävät ja lopputyö tehdään kunkin omalla äidinkielellä. Samoin asiakasharjoittelun ja omaterapian voi jokainen toteuttaa äidinkielellään. Tarvittaessa koulutusta pyritään tarjoamaan myös englanniksi. 

Koulutuksen laajuus ja kesto

Kaksivuotinen koulutus käsittää 80 op monimuoto-opiskelua, josta lähiopetusta 400 h, asiakasharjoittelua 160 h, omaa terapiaa/ työn-ohjausta / koulutuskonsultaatiota opiskelijan oman valinnan mukaan 50 h. Muu osa koulutuksesta koostuu kirjallisuustehtävistä, pien-ryhmätyöskentelystä, muista välitehtävistä ja lopputyöstä. Koulutuksen lähijaksoissa toteutetaan tuntimäärään sisältyneenä uutena elementtinä ratkaisukeskeinen koulutusterapia (yhteensä 40 h).

Lähiopetus tapahtuu keskimäärin kerran kuukaudessa kahtena päivänä ja kestää kaikkiaan 26 kuukautta. Opetus alkaa ensimmäisenä päivänä klo 14.00 - 15.00 välisenä aikana riippuen koulutuspaikasta. Lähijakson kokonaismäärä on 16 x 45 min, jotka jakautuvat pe-la.Tässä tekstisi alkaa. Voit klikata tästä ja alkaa kirjoittamaan. Aut odit aut fugit sed quia consequuntur magni dolores eos qui ratione voluptatem sequi nesciunt neque porro quisquam est qui dolorem ipsum quia dolor sit amet consectetur adipisci velit sed quia non numquam eius modi tempora incidunt ut labore et dolore magnam.

Valmistuville myönnettävät nimikkeet

Koulutuksestamme valmistuvat voivat käyttää seuraavia nimikkeitä suoritustasostaan riippuen:

Ratkaisukeskeinen kristillinen terapeutti
Ratkaisukeskeinen terapeutti
Sielunhoitoterapeutti
Sielunhoitaja

Koulutuksen voi suorittaa joko A-, B- tai C-tasolla, joista;
- A-taso on korkeakoulutaso

- B-taso on opistotaso
- C-taso on osallistumistaso

A-tason suorittanut voi käyttää nimikkeitä ratkaisukeskeinen kristillinen terapeutti tai ratkaisukeskeinen terapeutti sekä sielunhoitoterapeutti.

B-tason suorittanut voi käyttää nimikettä sielunhoitoterapeutti

C-tason suorittanut voi käyttää nimikettä sielunhoitaja

Tähän mennessä kursseja on järjestetty Vaasassa, Loimaalla, Porvoossa, Lempäälässä, Helsingissä ja Turussa

Kenelle koulutus on tarkoitettu?

Kohderyhmät:
- sosiaali- ja terveydenhoitoala
- kirkollinen ala
- opetus- ja kasvatusala
- seurakunnissa tai hengellisissä yhteisöissä toimivat
työntekijät ja maallikot
- henkilöt, jotka tarvitsevat täydennystä sielunhoitoterapian
koulutukselle
- ratkaisukeskeisestätyöskentelytavasta kiinnostuneet eri
alojen henkilöt
- ne, jotka tarvitsevat psykoterapiakoulutusta edeltäviä
lisäopintoja ennen psykoterapeuttikoulutukseen
hakeutumista
 


Kaikenlaiset opiskelijat sopivat hyvin joukkoomme.
Ikä ei ole este! Hakemuksen lähettämisen ja kouluttajan suorittaman haastattelun jälkeen olet sydämellisesti tervetullut. Hakemus on vapaamuotoinen +cv ja se lähetetään osoitteeseen opintosihteeri@kristillinenterapiainstituutti.fi

Tätä mieltä muutamat jo koulutetut ovat kurssistamme:

Sain koulutuksesta uuden alun sekä omaan elämääni että terapiatyöhöni. Sisäistin lähimmäisen uudella tavalla ja aloin ymmärtää paremmin, mistä terapiassa on kyse.

- Timo, ratkaisukeskeinen kristillinen terapeutti

Koulutus antoi uudenlaisen näkökulman tarkastella elämää: vaikeuksista, kivuista ja kärsimyksestävoi tulla kompostoitua multaa oman elämän puutarhaan. Kaikella on aikansa, aikansa on varjolla ja levolla, mutta aika on myös kasvaa todellista valoa kohti ja kukoistaa!

- Marika, teologi

Olin jo kauan pohtinut ratkaisukeskeisyyden merkitystä sielunhoitoterapiassa. Kurssi antoi paljon työkaluja sekä tapaamisiin että itselle. Yhteyden kokeminen ja opetus antoi ihan uuden ilon työhön. Suosittelen!

- Gun, ratkaisukeskeinen kristillinen terapeutti